Юлиан Вергов, Светлана  Янчева  и част от екипа на филма

...
Юлиан Вергов, Светлана  Янчева  и част от екипа на филма
Коментари Харесай

Звезди на българското кино идват за „София филм фест на брега“

Юлиан Вергов, Светлана  Янчева  и част от екипа на кино лентата „ Петя на моята Петя “ ще  дойдат в Бургас по време на 19-то издание на „ София филм фест на брега “.

Почитателите на киното в Бургас ще имат опция да се срещнат и беседват със звездите на българското кино.

Общо 32 кино лентата, 20 игрални и 12 късометражни, са включени в афиша на тазгодишното издание.

Престижното кино събитие ще бъде намерено с кино лентата “ Февруари “ на Камен Калев и закрито с „ Петя на моята Петя “ на Николай Урумов. Фестивалът ще се организира от 18-ти до 26-ти март в зала " Тончо Русев " на актуализирания Културен дом НХК.

Програмата му беше показана през днешния ден на онлайн конференция, с присъединяване на зам.-кмета по просвета, туризъм и спорт Диана Саватева, Проф. Георги Дюлгеров, Стефан Китанов- Кита, Николай Урумов и Кристина Ингилизова.

„ Всеки град има събития, които са част от неговата еднаквост, „ София филм фест на брега “  със сигурност е в листата на тези събития със своята 19- годишна история. Новото пространство, в което се осъществя фестивалът тази година несъмнено е доста значим миг от неговото развиване, само че то идва с още по-силно включване на Община Бургас, като съорганизатор “, съобщи по време на събитието зам.-кметът Саватева. Тя посочи, че ще бъде основан специфичен екип, който ще стане неразделна част от общия екип на фестивала. Експертите от администрацията ще се грижат за положителното действие на зоната за връзки и пресцентъра.

„ Благодаря на проф. Георги Дюлгеров, на Стефан Китанов и на целия екип за напъните в тазгодишното издание да има мощно наличие на създатели, тъй като това е солта на всеки кинофестивал. Сигурна съм, че това ще се хареса доста на бургаската аудитория. Бих споделила, че изданието тази година е генерална подготовка за нещо, което всички киномани и всички отдадени в идеята „ София филм фест на брега “ очакват с нетърпение  20-тото издание през 2022 година ", добави Саватева.

В рамките на фестивала режисьорът Надежда Косева води киноклас, който тази година работи по кино лентата " Сцени от живота на една актриса " на Иван Владимиров, също част от фестивалната стратегия.

Акцент в програмата тази година са българските филми. Ще има и безвъзмездна прожекция на кино лентата на артистичния шеф на фестивала проф. Георги Дюлгеров „ Мера споредъ мера “  на 26 март.

Билетите за фестивала ще са на цени от 8 лв. за постоянен, 5 лв. за пенсионери и учащи. Те ще се продават от 1-ви март на касата на Културен дом НХК и на каса " Часовника ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР